За 33 години този човек построи и пусна в експлоатация над 3 500 завода и фабрики
Споделете статията с вашите приятелите в социалните групи.
Нека заедно припомним за нашата славна и велика Родина !

Тодор Живков

Често му се подиграваха над неговата реч. Смееха му се и тайно разказваха вицове за него. Чудеха се кога ще отиде на пенсия.
И някак не обръщаха внимание че за 34г управление, ТОЙ построи и пусна в експлоатация над 3 500 завода и фабрики. Стотици училища и детски градини бяха изградени. 4 900 000 българи ги ограмоти! Хиляди жилища построи и ги раздаде на 2/3 от българите. Хиляди километри ПЪТИЩА изгради! Електрофицира страната си. От неграмотна селска страна превърна България в индустриална ДЪРЖАВА с 9 000 000 българи.Цвета Караянчева си бе в Кърджали и нижеше тютюн вместо да ходи на училище. Марешки бе пикльо по плажа на Варна. Борисов държеше маркуча. Костов си бе асистент и преподаваше ПРАВИЛНАТА икономика. Прикачвачите на ремаркета си бяха в ТКЗСТ – о, а не на жълтите павета закони да измислят. Олигарсите трепереха пред милиционерите. Останалите ДЕМОКРАТИ днешни бяха сътрудници на 6-то главно – клюкари и доносници……..Но нямаше банани и салам 100 вида!

От тогава минаха 31г. Него вече го няма. Пенсионираха го.
31г България не е в застой. Демократична е. Всеки си прави квот иска. Народа си получи земята. Реститутите си върнаха апартаменти и имоти. Живота е цветя и рози.
Народа постигна мечтите си и получи бананите, 100 вида салам и няколко чифта дънки от Илиянци.
Milena Lazarova
- Advertisement -

ОЩЕ СПОМЕНИ

ПОСЛЕДНО