Спомени от унищожената плевенска промишленост
Споделете статията с вашите приятелите в социалните групи.
Нека заедно припомним за нашата славна и велика Родина !

Причините за сгромолясването на някои предприятия от промишлеността са най-различни, но вие не си правите труда да ги посочите.
Някои от тях са заложени със самото построяване на заводите, тъй като целта фабриките доста често не е била печалбата а създаване на заетост за местното население. При построяването на Нефтокомбината до Плевен са послъгали и за обявили наличните в региона нефтени находища за доста по -големи отколкото са, за да излезе завода икономически оправдан.
После след промените може би една част от него е можела да се спаси с големи инвестиции, но държавата е фалирала и няма откъде да вземе средства. …
Не зная какво е било положението с текстилната индустрия по време на социализма, дали са били на печалба или са работили неефективно, но от един момент нататък като главен конкурент в текстила излиза …. братски Китай. При ниските заплати там нашият текстил няма как да се конкурира и фабриките затварят или се изнасят в Китай. В западна европа са имали същия проблем, даже по-рано от нас, голяма част от текстилните и обувните им фабрики са затворени и изнесени в азия още през 80-те години…..
За другите заводи нямам информация, надявам се някой запознат да обясни. Но вероятността да се намери някой, не е много голяма, като гледам нивото на коментарите тук и обидте, които се сипят….
Споделете статията с вашите приятелите в социалните групи.
Нека заедно припомним за нашата славна и велика Родина !
- Advertisement -

ОЩЕ СПОМЕНИ

ПОСЛЕДНО