Помните ли бензиновата криза от зимата на 1990-та и празните магазини?
Споделете статията с вашите приятелите в социалните групи.
Нека заедно припомним за нашата славна и велика Родина !

Хората на снимките не ми се виждат съвсем със зимни дрехи но както и да е…. Защо все си мисля, че тази зима беше известна като Лукановата зима. Дали ще да е защото премиер тогава беше Андрей Луканов (БКП/БСП)?
Пък и сега като се замисля, то първите „свободни“ избори за парламент след промените , през 1990г, така или иначе ги спечели БСП с голямо мнозинство и освен че махнаха член 1 от конституцията, за ръководната роля на БКП, май големи промени нямаше. Даже мисля, че още една-две години след това ходехме с връзки като чавдарчета и пионерчета на училище.
И освен това проблемите се дължаха на дълговете, натрупани през комунизма, та А.Луканов от нямане на къде трябваше да обяви мораториум върху плащанията на външния дълг (дефакто обяви фалит на държавата, нещо като това което стана преди няколко години в гърция.), и понеже не си плащахме дълговете, никой не ни даваше нови заеми в долари, а пък то някои предприятия, без внос с долари не можеха да работят (особено електрониката и машиностроенето мисля). а пък тези предприятия като не работеха нямаше какво да изнасяме за СССР и те съответно ни намалиха доставките на нефт и други стоки (да не говорим, че те самите си имаха собствени проблеми в икономиката, а пък на следващата година най неочаквано се и разпаднаха на съставните си републики…)….
Ама вие сега явно ни проучвате дали сме достатъчно тъпи, да не помним съвсем какво е станало (някакво журналистическо проучване?) или пък са ви платили пропаганда да правите и да ловите балъци в мрежата….
Или просто си генерирате трафик, да извадите някой лев от реклами? Иначе замисъла на сайта е хубав, предполагам доста хора искат да видят миналото и да си сопомнят, кой с добро кой с лошо….
- Advertisement -

ОЩЕ СПОМЕНИ

ПОСЛЕДНО